2013-09-25 16:31:50• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 30-án kezdődik a tanév a BBTE-n

A közigazgatás szakosoknak 10 órától, az óvó- és tanítóképzősöknek 15 órától kezdődik az egyetemi tanévnyitó.

Szeptember 30-án veszi kezdetét az egyetemi tanév a Babes-Bolyai Tudományegyetemen, és ezzel együtt az egyetem szatmári kirendeltségén is. Utóbbin a nappali tagozatos, valamint a távoktatási rendszerben tanuló egyetemistákkal összesen több mint 300 fiatalnak kezdődik meg a tanév.

A közigazgatás-szakosok számára szervezett ünnepélyes tanévnyitóra az oktatási intézmény amfiteátrumában kerül sor 10 órai kezdettel.

Az óvó- és tanítóképzősök tanévnyitóját a Szatmár Megyei Prefektúra nagytermében fogják megrendezni 15 órától. A hagyományokhoz híven most is egy Szatmár megyei iskola diákjainak fellépése teszi majd színesebbé az ünnepet. Ez alkalommal a Szamosdarai Általános Iskolai diákjai lesznek a tanévnyitó vendégei.

Végh Béla Balázs, a BBTE szatmárnémeti kirendeltségének vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: a tanítóképzőben csak Szatmár megyei, a közigazgatás szakon a helyiek mellett kolozsvári és magyarországi tanárok is oktatnak. Végh szerint a most megkezdődő 15. szatmári egyetemi tanévben az eddigi legjobb oktatói gárda jött össze: két kivétellel az összes tanár doktori végzettségű, illetve doktori iskolát végez jelen pillanatban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: